2000-talets bingo

Bingo online är som sagt en spelform som blivit överväldigande populär senaste åren. Det finns de som menar att bingo på nätet har fått lika stor genomslagskraft som nätpokern fick i början av 2000-talet. Sajterna på nätet där du kan spela bingo idag är hur många som helst, industrin omsätter belopp på flera miljarder om året.

En av de stora anledningarna till att det spridit sig så mycket över världen och blivit så uppskattat överallt är tillgängligheten som Internet skapar. När något går att göra online är det automatiskt mer lättillgängligt på grund av att Internet är det i dagens läge. Man räknar onlinespelandet som den största tillväxtfaktorn i världen just nu, och det ser än så länge inte ut att avta.

Att spela bingo online har dessutom blivit en social grej, det är numera flera bingosajter som erbjuder dig att chatta med andra medspelare samtidigt som du spelar. Detta går alldeles utmärkt eftersom du kan välja att datorn ska hålla koll på spelet och dutta åt dig när något av dina nummer kommer upp. Det finns både chattar utan och med så kallade chattvärdar som ser till att chatten hålls igång, att ingen säger något onödigt dumt och de ser till att du som chattar får en trevlig stund. Det har blivit ganska populärt att bestämma träff med kompisar på ett visst spel, en viss tid för att kunna umgås samtidigt som man spelar. Flera bingosajter trycker på just detta i sin reklam, att det är både socialt, spännande och roligt att spela bingo. På det sättet vänder dem sig till en bredare krets än till exempel pokern där det gäller att vara så opersonlig och sval som möjligt med ett bra pokerface.